Το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού επισκέφθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και μεμονωμένους πολίτες και συζήτησε θέματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε:

– με το Λιμενάρχη Αιδηψού στο Λιμεναρχείο και συζήτησε με το προσωπικό της εν λόγω υπηρεσίας για θέματα αρμοδιότητάς τους,

– με το Διοικητή και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Ιστιαίας, όπου του εξετέθησαν προβλήματα που αφορούν τον παλαιό κατεχόμενο στόλο πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και την ενίσχυση της υπηρεσίας με άτομα ειδικότητας οδηγού οχημάτων (περίπου 10 άτομα). Τέλος, ο Διοικητής ζήτησε όπως αλλάξουν οίκημα λόγω μεγάλης παλαιότητας του υφιστάμενου.

– με το Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού και συζήτησαν θέματα της περιοχής.

Κατόπιν, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε το Συνεταιρισμό Συκοπαραγωγών «Α.Σ. Ταξιάρχης» στο ομώνυμο χωριό και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Δημήτρη Στολίδη και με συκοπαραγωγούς, όπου τους ενημέρωσε για τη μεγάλη προσπάθεια και τις ενέργειες που έχει κάνει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό σχετικά με τις αποζημιώσεις που έχουν αιτηθεί λόγω καταστροφών από την κακοκαιρία «Μήδεια» και για τη ζημιά που έπαθαν στο εμπόριο λόγω κορωνοϊού, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε γίνει με τον Υπουργό τον Μάρτιο για το θέμα με πρωτοβουλία του κ. Πνευματικού. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επικοινωνήσει ξανά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ενημερώσει τον Πρόεδρο των συκοπαραγωγών για την πορεία του σχετικού φακέλου που έχει σταλεί στο Υπουργείο.

Τέλος, επισκέφθηκε την περιοχή Αγίου Γεωργίου Λιχάδας και συζήτησε με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες για το θέμα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση της εν λόγω περιοχής με πόσιμο νερό. Το θέμα αυτό εκκρεμεί αρκετά χρόνια και όπως ανέφερε ο βουλευτής είναι «απαράδεκτο» τη σημερινή εποχή και θα το θέσει επισταμένως στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών.

Ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη του κ. Πνευματικού στην προαναφερόμενη περιοχή και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα θέματα που του ετέθησαν και να επισκεφθεί ξανά σύντομα την περιοχή για να ενημερώσει τους κατοίκους και τις αρχές για τις ενέργειές του.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr