Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, την Δευτέρα 18 Μαϊου 2020, ημέρα που έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, θα υλοποιήσει μια πληθώρα ψηφιακών δράσεων, σχετικά με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς και άλλα μνημεία της περιοχής.

Online διαδραστικές εφαρμογές

Στο πλαίσιο των εορτασμών, θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπού της delphi.culture.gr με πλήθος εποπτικού υλικού για τα μνημεία της Φωκίδος, το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές για ενήλικες και παιδιά, όπως παιχνίδια, έντυπα εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ψηφιακή μορφή, βίντεο και τρισδιάστατες απεικονίσεις των μνημείων των Δελφών.

Οι δράσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, στηρίζουμε την ψηφιακή δράση του Μουσείου Δελφών!
Μοιραζόμαστε την εμπειρία, την ανάμνηση, οτιδήποτε έρχεται αβίαστα στο μυαλό και την ψυχή για τον «ομφαλό της γης». Οι Δελφοί σας περιμένουν, πρώτα διαδικτυακά και σύντομα από κοντά!

Πηγή: eviaportal.gr