Οι μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας συμμετείχαν στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», που διοργάνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το 2ο Γυμνάσιο συμμετείχε στον Διαγωνισμό του 2022 με 8 ομάδες, με επιβλέποντες καθηγητές τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Αλεξίου Ιωάννη ΠΕ03 , κ. Ανδρέα Παπαμανώλη ΠΕ03 και τον κ. Τερζάκη Αργύρη ΠΕ86. Δεν είναι η πρώτη φορά που το 2ο Γυμνάσιο συμμετείχε στον διαγωνισμό αφού είχε λάβει μέρος και το 2019 για πρώτη φορά με πέντε ομάδες και ήταν το πρώτο σχολείο του Νομού Ευβοίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Μάλιστα προκρίθηκε στο 2ο και τελικό στάδιο του διαγωνισμού με την ομάδα THE-NAN

Την επίβλεψη και τον συντονισμό των ομάδων είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Τσομώκου Χριστίνα – ΠΕ86, ο κ. Αλεξίου Ιωάννης ΠΕ03, κ. Σκορδάς Θεόδωρος – ΠΕ04.01, κ. Κουσερής Αθανάσιος ΠΕ04.04 και ο κ. Τερζάκης Αργύρης ΠΕ86.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ: 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για πέμπτη φορά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική» , με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Πίσχινα Αικατερίνη, η Υποδιευθύντρια κ. Τσομώκου Χριστίνα και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, ευχόμαστε και στις οκτώ ομάδες του σχολείου μας καλή επιτυχία στο 1ο στάδιο του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2022.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr