Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου με τον εν αποστρατεία Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βαγγέλη Παλιό επισκέφθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Εύβοια και στην Χαλκίδα.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ετοιμότητά των δυνάμεών τους και στο σχεδιασμό της επέμβασής τους, στην αντιμετώπιση των επεισοδίων πυρκαγιάς που ενδέχεται να προκύψουν, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση.

Ο κ. Παλιός αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη πρόληψη, ώστε να μειώνονται τα επεισόδια, αλλά για να είναι αποτελεσματικότερη η επέμβαση της Πυροσβεστικής πρέπει να συνοδευτεί με την ανανέωση του στόλου της.
Ο κ. Αποστόλου μίλησε για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της δασοπυροπροστασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά την ανάγκη για πιο ουσιαστικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο στην αρχική φάση των επεισοδίων, όσο και στη τελική φάση της καταστολής, δηλαδή μετά τον έλεγχο της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr