Δεν πρόκειται για ένα απλό Σάββατο του Νοέμβρη. Υποδεχτείτε την επίτιμη καλεσμένη μας
Glória Halász

Η Glória Halász θα βρίσκεται φέτος στη Χαλκίδα ως επίτιμη καλεσμένη του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η πολυβραβευμένη παγκοσμίως σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Φέτος, στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν για ακόμη μια φορά το αγαπημένο μας καθιερωμένο Φεστιβάλ, ήρθε για μας παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Alla Zingara» ,στη διάρκεια του οποίου μας αφηγείται την ιστορία της πρωτοποριακής δύναμης της μουσικής.

Μέσα από την ιστορία της παγκοσμίου φήμης 100μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας Τσιγγάνων της Βουδαπέστης και των εξαιρετικών μουσικών της, το ντοκιμαντέρ αποκτά μια αυθεντική νότα. Παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή των μουσικών έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε το ρόλο που έχει παίξει η μουσική στην αντιμετώπιση των δυσκολιών τους ανά τα χρόνια. Μια κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:20, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της καλεσμένης μας στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια ωριαία προβολή που θα σας συνεπάρει. Ενώ, οι παρευρισκόμενοι λάτρεις του κινηματογραφικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση της προβολής, θα έχουν την τιμή να την ακούσουν και να τη γνωρίσουν δια ζώσης.

Το Μεγάλο Φινάλε

Οι τίτλοι τέλους του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest θα πέσουν με μία ακόμα Ουγγρική νότα, ή μάλλον πολλές. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η αγαπημένη του μουσικού κοινού Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται να μας τιμήσει στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Docfest, φέρνοντας τη σπουδαία μουσική της παράδοση από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, απευθείας στη Χαλκίδα.

Η Ορχήστρα δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης, σε όλη την υφήλιο. Την αίθουσα αυτή, στα πλαίσια του αγαπημένου μας Φεστιβάλ, θα αποτελέσει το Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια συνεργασία με την Πρεσβεία , που επί χρόνια σημειώνει εξαιρετική πορεία.

Η τιμητική εκδήλωση στα 100 Τσιγγάνικα βιολιά έχει ώρα προσέλευσης 20:00 και έναρξη 20:30

Ετοιμαστείτε για φοιτητική έφοδο!

Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε νέους ανεξάρτητους καλλιτέχνες του, αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιακού κινηματογραφικού κόσμου. Πλήθος ταινιών θα προβληθούν στο Θέατρο «Παπαδημητρίου» από τις 10:00 έως τις 15:30 που στόχο έχουν να σας εντυπωσιάσουν και να σας προσφέρουν λίγες ώρες ψυχαγωγίας, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για τον επερχόμενο κόσμο της μεγάλης οθόνης.

Ο ρόλος των νέων αυτών πρωταγωνιστών δεν τελειώνει εδώ!

Φοιτητές, σπουδαστές και νέοι δημιουργοί μοιράζονται τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από τη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας ντοκιμαντέρ, από τη σύλληψη και την υλοποίηση μιας ιδέας, μέχρι την τελική μορφή της ταινίας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μεταξύ άμεσα εμπλεκόμενων συμμετεχόντων και κοινού μία πιο άμεση σχέση τόσο με το κομμάτι της δημιουργίας όσο και με αυτό της ενημέρωσης για ενδεχόμενες δυσκολίες του χώρου.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 θα έχουν την ευκαιρία όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν, στο κομμάτι αυτό. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Παλίρροια», στην αίθουσα «Κλεοπάτρα», με θέμα Κινηματογράφος και Εκπαίδευση. Κεντρικοί εισηγητές μας θα είναι ο Γιάννης Σκοπετέας, η Δέσποινα Μουζάκη και ο Δημήτρης Χαρίτος.

Ρίξε μια ματιά γύρω σου

Ακραία καιρικά φαινόμενα που αδυνατούμε να διαχειριστούμε, δάση που αργοπεθαίνουν, ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων που σπάνε το ένα μετά το άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κάμερες καταγράφουν μια ασύλληπτη καταστροφή. Κι όμως, οι ταινίες ψιθυρίζουν ότι ίσως να μην είναι ακόμα όλα χαμένα. Ίσως μέσα στην καταστροφή να κρύβεται η λύση κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε η ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει στ’αλήθεια μέλλον.

Στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – docfest, σε συνεργασία με τo EKOFILM και το Τσέχικο Κέντρο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μείζον αυτό θέμα της περιβαλλοντικής κρίσης, που μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Στο πλαίσιό του θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Troiane», του Stefano Santamanto . Στόχος της είναι να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση των θεατών μέσα από την προβολή καταστροφικών συμβάντων που έπληξαν το 2018 μεγάλο τμήμα βουνοκορφών της βόρειας και της νότιας Ιταλίας.

TROIANE , του Stefano Santamanto
μια ταινία μόλις 16 λεπτών που δεν πρέπει να χάσετε..

Μέσα σε μία μόνο νύχτα του Οκτωβρίου, οι άνεμοι που προκάλεσε η κακοκαιρία Vaia έριξαν πάνω από 14 εκατομμύρια δέντρα, απογυμνώνοντας ολόκληρες βουνοκορφές. 400 από αυτά περισυνελλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, για να αποτελέσουν το σκηνικό στην παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη. Η κάμερα γίνεται τα μάτια των πεσμένων κορμών στη διαδρομή τους από το βορρά στο νότο της Ιταλίας. Τα δέντρα είναι οι βουβοί παρατηρητές δύο διαφορετικών, οικουμενικών τραγωδιών που απέχουν 1.500χλμ και 2.000 χρόνια, αλλά κατά βάθος είναι ίδιοι, γιατί οφείλονται και οι δύο στην ανθρώπινη βαρβαρότητα.

Η ταινία θα προβληθεί στο θέατρο «Παπαδημητρίου» και ώρα 18:00.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr