Σε συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, που πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύμη, συζητήσαμε για τις μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Η στήριξη του ΕΟΤ στην προώθηση και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, περιπατητικός, γαστρονομικός και αναρριχητικός τουρισμός, αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η περιοχή να αποκτήσει διακριτή τουριστική ταυτότητα και να αναδειχθεί σε προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επισκέπτες. Ήδη, οι πίστες αναρρίχησης που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να έχουν την αιγίδα του ΕΟΤ και ευελπιστούμε να ενταχθούν στο ευρύτερο δίκτυο προβολής αυτής της σημαντικής μορφής θεματικού τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο στην χώρα μας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.

Επιπλέον, συζητήσαμε με την πρόεδρο του ΕΟΤ και συνολικά για την τουριστική ανάδειξη της Εύβοιας, η οποία και λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα, θα μπορούμε να καθιερωθεί ως ένας ιδανικός city break προορισμός. Απαιτούνται, όμως, σοβαρό σχέδιο, συστηματική δουλειά και συνέργειες απ’όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά πολιτική βούληση και στο επίπεδο κεντρικού κράτους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr