Σοφία Νικολάου για σχολικό εκφοβισμό: Παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς.

Ξέρουμε είναι σχολικός εκφοβισμός ή γενικότερα εκφοβισμός μεταξύ παιδιών;

Η απάντηση είναι δύσκολη και γι’ αυτό πρέπει οι ειδικοί να παίρνουν το λόγο. Η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας, με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση ( bullying), σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία», ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους να μάθουν.

Και σε αυτούς που βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.

Ως μητέρα δύο μικρών παιδιών που θα πάνε σχολείο σε λίγα χρόνια, ως δικηγόρος που έχει ζήσει πολλά στις αίθουσες των δικαστηρίων και ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υπεύθυνη και για τις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα, είχε πολλά να πει. Αλλά και πολλά να διδαχθεί.

Η εκφοβιστική συμπεριφορά, η επιθετική πράξη, η στάση ή ο χειρισμός σε βάρος ενός ή περισσότερων παιδιών, απασχολεί τους πάντες, πολλώ δε μάλλον και τη Σοφία Νικολάου η οποία φιλοδοξεί να εκλεγεί βουλευτής και να προωθήσει με σθένος τέτοια προβλήματα ώστε να βρεθούν θεσμικές λύσεις.

Η ίδια υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνεται συνεχής ενημέρωση παιδιών, γονιών κι εκπαιδευτικών, κι ότι το πρόβλημα λύνεται στην πηγή του και δεν πρέπει να αφήνεται να μετατραπεί σε παραβατική συμπεριφορά για τους θύτες και σε σοβαρή ψυχολογική, κι όχι μόνο, κατάσταση για τα θύματα.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr