Συνάντηση για ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Εύβοια είχε ο Βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στο Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Ο κ. Πνευματικός έθεσε στον κ. Υπουργό το αίτημα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για χρηματοδότηση για φυσικές καταστροφές, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιούργησαν οι πλημμύρες του Απριλίου 2020 καθώς και η πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια». Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο δεν έχει δοθεί κάποια σχετική χρηματοδότηση στο Δήμο, παρά μόνο υπόλοιπα για τις ζημιές από τον Ζορμπά, ενώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης έκτακτης χρηματοδότησης των ΟΤΑ λόγω της πανδημίας, ύψους 50 εκ. ευρώ, ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έλαβε μόλις 45.300 ευρώ, 6ος μεταξύ των 8 Δήμων της Εύβοιας σε ύψος χρηματοδότησης, παρά τις αυξημένες ανάγκες. Ο κ. Υπουργός κατέγραψε τα δεδομένα που παρέθεσε ο κ. Πνευματικός και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με προσοχή.

Επιπλέον, ο κ. Πνευματικός με τον κ. Πέτσα συζήτησαν αναλυτικά για τις προοπτικές ένταξης έργων των δήμων της Εύβοιας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που έχει πάρει παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για επιβολή «πλαφόν» στις χρηματοδοτήσεις και πρόβλεψη τεχνικής βοήθειας, ούτως ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι να μπορέσουν να εντάξουν έργα στο Πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr