Τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας που μετρά περισσότερα από 650 μέλη – επιχειρηματίες, επισκέφτηκε την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, η κ. Σοφία Νικολάου.

Στο πλαίσιο των επαφών με όλους τους φορείς της αγοράς, η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Βαγιάννη, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Οι επιχειρηματίες της Χαλκίδας, οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής, είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και γι’ αυτό πρέπει να ακούγεται παντού η φωνή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν την κ. Νικολάου για μια σειρά από ζητήματα που έχουν θέσει και στην κεντρική διοίκηση. Οι επιχειρηματίες ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Τη θέσπιση 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση μελετά και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
  • Ενταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα ή ενισχύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Καλύτεροι όροι για τη χρηματοδότησή τους από τον τραπεζικό τομέα, ώστε οι εμπορικές επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.
  • Διευκολύνσεις σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό ώστε να μην «στραγγαλίζονται» οι επιχειρηματίες.
  • Τις σκέψεις του Συλλόγου για τον Πτωχευτικό Νόμο και τι πρέπει να αλλάξει.

Η κ. Νικολάου, η οποία γνωρίζει καλά τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τις δυνατότητες που δίνονται για να στηριχθούν, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Ενημερώθηκα από το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας για όσα τους απασχολούν. Από τις καθημερινές επαφές με τους εμπόρους και επιχειρηματίες της Εύβοιας διαπιστώνω ότι τα προβλήματα είναι αρκετά και οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν απαραίτητες.

Ειδικά η επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από την κεντρική διοίκηση, διότι μόνον έτσι μπορούν να μείνουν στον τόπο τους οι Ευβοιώτες. Πρέπει να αποφύγουμε τα λουκέτα, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr