Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, ως εισηγητή, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα συζήτησης το σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κύρωση – “ Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις” και άλλες διατάξεις»:

«Η Κυβέρνηση έχοντας ως δεδομένο ότι αντιμετωπίζει τις κρίσεις μέσω διαγγελμάτων, μηνυμάτων και τηλεοπτικών παρουσιάσεων, αυτή τη στιγμή την ταλανίζει η παταγώδης κατάρρευση του μύθου του “επιτελικού κράτους”. Ένα μύθο που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία και καλλιέργησαν αφειδώς τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένας μύθος που συνετρίβη τις στιγμές της έναρξης των πυρκαγιών στη Βαρυμπόμπη και στην Β. Εύβοια.

Ειδικά στην Εύβοια που την έζησα από κοντά η ανοργανωσιά και το χάος ήταν τέτοια που, ενώ η φωτιά ξεκίνησε στις παρυφές χωριού της Λίμνης, σε συνθήκες πλήρους άπνοιας και ευχερούς προσβασιμότητας, έφτασε μετά από εννέα μέρες να σβήσει στη θάλασσα, διασχίζοντας κάθετα το νησί, από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο και πάλι πίσω, κατακαίοντας ό,τι ελάχιστο είχε απομείνει.
Και δυστυχώς αυτή η ανικανότητα απεδείχθη στην κατάσβεση όλων των πυρκαγιών τον Αύγουστο. Σε όλα τα μέτωπα και στις περισσότερες ημέρες που δεν ελεγχόταν η πυρκαγιά κυριάρχησαν οι απεγνωσμένες κραυγές των κατοίκων και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανυπαρξία συντονισμού και εναέριων μέσω.

Δείτε την τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου:

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr