Στην Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από το νωρίς το πρωί σήμερα ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης,  προκειμένου να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα ο βουλευτής επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, από κοινού  με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνώτη και στελέχη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στην περιοχή, για τις πρώτες ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, αλλά και για όσες πρέπει να γίνουν στην συνέχεια, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές αυτές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι το ζητούμενο αυτήν την στιγμή, που η κακοκαιρία έχει υποχωρήσει πλήρως και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα συνέπειές της, είναι να γίνει άμεση αποτίμηση των καταστροφών και στην συνέχεια Περιφέρεια, Δήμοι και κυβέρνηση να συνεργαστούν και να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα εφόδια για να «αναρρώσει» η περιοχή από τις πληγές που υπέστη και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες  αγροτοκτηνοτρόφους και επιχειρηματίες.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην «εμπροσθοφυλακή» κατά την σφοδρή επίθεση της «Μήδειας», καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν τις τραγικές συνέπειες της. Ιδιαίτερα δε, ευχαρίστησε θερμά τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που επιχειρούσαν την ώρα της επίσκεψης στην Κοτσυκιά σε δύσβατο σημείο προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στο τελευταίο σπίτι.  Αργότερα σήμερα ο κ. Ζεμπίλης θα επισκεφθεί και τις πληγείσες περιοχές του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, όπου θα ενημερωθεί από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κοντζιά και τους κατοίκους για τα προβλήματα που προέκυψαν στο τόπο τους.

Πηγή: eviaportal.gr