Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας μετέβη χθες το απόγευμα ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Μήδεια» περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το προσωπικό, το οποίο και ευχαρίστησε για την αυταπάρνηση που επέδειξε την ώρα της «μάχης» ενάντια στην καταστροφική θεομηνία, επισημαίνοντας την καθοριστική συνεισφορά τους στον απεγκλωβισμό πολιτών και την μεταφορά ασθενών.

Όπως ανέφερε, το καθήκον επιτάσσει τους πυροσβέστες να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς καλούνται, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής πολλές φορές, να είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης όλων των φυσικών καταστροφών που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως εν προκειμένω οι έντονες χιονοπτώσεις.

Ιδιαίτερα σε έναν δύσκολο νομό που πλήττεται συχνά από θεομηνίες. Οπότε όλοι τους οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Παράλληλα, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε να ενημερωθεί για τις λειτουργικές ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΥ Ιστιαίας και εκδήλωσε την πρόθεση του να συνδράμει στην επίλυσή τους, με στόχο την επιχειρησιακή αναβάθμιση της Υπηρεσίας, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών. Τέλος, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον νέο διοικητή κ. Κώστα Μαραγιάννη για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στην άσκησή τους!

Πηγή: eviaportal.gr