Στη Β. Εύβοια μετέβη σήμερα το πρωί ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί και τις εξελίξεις με την καταστροφική φωτιά που μαίνεται από χθες το απόγευμα στην περιοχή.

Αφού ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας συνεχίζεται, ενώ μέχρι στιγμής πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί. Τα πύρινα μέτωπα είναι τέσσερα με έκταση πάνω από 15 χιλιόμετρα, ευτυχώς όμως με μικρή ταχύτητα καθώς οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί. Θα πρέπει πραγματικά άμεσα να εισακουστούν οι εκκλήσεις της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής για περισσότερα εναέρια μέσα.

Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Προέχει η προστασία των ανθρωπίνων ζωών και να ελεγχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η φωτιά.

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους εργαζόμενους στον Δήμο και την Περιφέρεια.

Ελπίζουμε οι επόμενες ώρες να είναι καλύτερες και να διαφύγουν τον κίνδυνο 10 χωριά που αυτή τη στιγμή βρίσκονται δίπλα στα πύρινα μέτωπα.”

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr