Στη Βουλή έφερε τα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με Αναφορά που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα. Στην Αναφορά του ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει:

«Καταθέτω ως Αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας (15.04.2021, αρ.πρωτ: 579) υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ.κ. Δημήτριο Γκίκα και Νικόλαο Καντάρη, αντίστοιχα, με την οποία αιτούνται να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι στις ευνοϊκές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί για τις άλλες πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες».

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης μέσω της Αναφοράς του ζητάει:

  • Την παράταση του μέτρου της μείωσης ενοικίου επαγγελματικής στέγης για κάθε μήνα μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων.
  • Τη μη καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 ή τη σημαντική μείωση αυτού.
  • Την αναστολή άμεσα των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ή (κατ’ επιλογήν) μείωση (έκπτωση) κατά 25% του οφειλόμενου ποσού σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.
  • Την καταβολή της ήδη ψηφισθείσας (αρ. 66 ν. 4756/2020) οικονομικής ενίσχυσης από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ σε όσο το δυνατόν σε περισσότερους δικαιούχους δικηγόρους και οπωσδήποτε στους ασθενέστερους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr