Ιστορία γράφουν οι παρέες. Και μια τέτοια παρέα έβαλε το λιθαράκι για να δημιουργηθεί μια πανέμορφη ιστορία στη Σκύρο.

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, ο επιχειρηματίας στο χώρο της ανακύκλωσης, ιδιοκτήτης του ομίλου VKC, Βασίλης Καρατσώλης και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραγιάννης , κάθονταν μια μέρα στη Χαλκίδα.

Ηταν λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της φρικιαστικής ιστορίας της κακοποίησης ενός γαϊδουριού από τον ιδιοκτήτη του στη Ζίτσα. Το κακόμοιρο γαϊδουράκι πέθανε κι όλος ο κόσμος συγκινήθηκε από αυτό το γεγονός κι εξοργίστηκε από την βαναυσότητα ενός ανθρώπου.

Τότε η Σοφία Νικολάου έριξε την ιδέα: «Γιατί να μην κάνουμε κάτι κι εμείς για το σκυριανό αλογάκι που κινδυνεύει με αφανισμό;» Αυτό ήταν. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Καρατσώλης υιοθέτησε την ιδέα, η υποψήφια βουλευτής κινητοποίησε τους πάντες και σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν στη Σκύρο άπαντες σε μια όμορφη εκδήλωση.

Μαζί με την καλή αυτή παρέα ο υπουργός Τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για να στηριχθεί το σκυριανό αλογάκι που αποτελεί μέρος του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Μαζί βεβαίως και ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, όλοι οι τοπικοί φορείς και οι Σκυριανοί που έχουν φάρμες με αλογάκια.

Κι από την ιδέα μιας παρέας φτάσαμε στην ανακοίνωση της δημιουργίας Ιδρύματος για τη διάσωση του σκυριανού αλόγου. Ένα Ιδρυμα που εκτός από τον κ. Καρατσώλη, θα έχει τη στήριξη κι άλλων επιχειρηματιών προκειμένου να γίνουν όλα όσα πρέπει για να διασωθεί το σκυριανό αλογάκι αλλά και για να αυξηθεί ο πληθυσμός του.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr