Τη διαβεβαίωση ότι η Βόρεια Εύβοια θα αναγεννηθεί πλήρως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στην τελετή απονομής υποτροφιών ύψους 2.500 ευρώ σε 34 αποφοίτους Σχολικών Μονάδων των περιοχών Λίμνης – Γουβών – Αγίας Άννας που προσέφερε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις που απευθύνονται σε Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μαθητές και φοιτητές των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Υφυπουργός, με την κοινή επιθυμία να στηρίξει την αριστεία και τις ελπίδες ιδιαίτερα των νέων, ευχαρίστησε τη διοίκηση του τραπεζικού ιδρύματος που συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς και σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς φορείς, την υλοποίηση του στρατηγικού προγράμματος για την ανασύνταξη των πληγεισών περιοχών.

«Στη μεγάλη καταστροφή που ζήσαμε στη Β. Εύβοια, ήσασταν οι πρώτοι που σπεύσατε για βοήθεια. Οι φλόγες δεν είχαν κοπάσει ακόμα, όταν εκδηλώσατε το ενδιαφέρον για προσφορά πολύτιμης αρωγής», επισήμανε και συνεχάρη ταυτόχρονα τους αριστεύσαντες αποφοίτους τονίζοντας ότι η νέα γενιά αποτελεί την ελπίδα του τόπου.

«Τα παιδιά που θα λάβουν τις υποτροφίες, είναι η αφρόκρεμα του μέλλοντός μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη δυναμική των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η Τράπεζα Πειραιώς για τους αγρότες και στη στήριξη που προσφέρει στον πρωτογενή τομέα. «Είστε οι πλέον δραστήριοι. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε για τη Β. Εύβοια όπως είναι η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Επιπλέον, ο αγρότης πέρα από την επιστημονική υποστήριξη και γνώση, να αποκτήσει και μια επιχειρηματική αντίληψη. Πρέπει να μάθει για τις δυνατότητες των κοινοτικών προγραμμάτων», τόνισε.

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας, κατέληξε με την δέσμευση ότι η Β. Εύβοια θα ζωντανέψει ξανά «για να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είναι ένας τόπος με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με τη βοήθεια όλων θα αναγεννηθεί», σημείωσε.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr