Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει την Διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων.

Η πρόφαση της Διοίκησης για την δίωξη, που έρχεται σε εφαρμογή του Ν. Χατζηδάκη, είναι το γεγονός ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές, την ώρα του ωραρίου «κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες»!!

Το Σωματείο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και μπαίνει ανάχωμα στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Η δίωξη αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν αφορά μόνο το σωματείο της ΕΑΒ. Είναι αποτέλεσμα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, είναι δίωξη ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία και μας θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχές στην ιστορία της χώρας. Είναι δίωξη ενάντια στον καθένα και την καθεμία από εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια. Σκοπός και στόχος αυτής της πρωτοφανούς δίωξης είναι η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στη δίωξη που υφίσταται το Σωματείο, Εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr