Eνόψει της κορύφωσης του θείου δράματος και του εορτασμού του Αγίου Πάσχα, ο κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανάμεσα σε ελάχιστους σε όλη την Ελλάδα κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για να φέρει στην πόλη μας σε πρώτη προβολή την πολυβραβευμένη θρησκευτική ταινία με τίτλο ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΑΜ ‘Αδάμ ου εί ?’ του ουκρανού σκηνοθέτη Alexander Zaporoshchenko.

Η ταινία παρουσιάζει με καθηλωτικό τρόπο τον μοναδικό πνευματικό πλούτο και τα απαράμιλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και κειμήλια της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους.

Είναι μία βιωματική ταινία που εισάγει τον θεατή στην πολύμορφη καθημερινή ζωή της Μονής Δοχειαρίου, ενός από τα παλιότερα μοναστήρια της χερσονήσου του Άθω. Από την αρχή, ο Θεός καλεί σε μετάνοια τον πεπτωκότα Αδάμ λέγοντάς του, «Αδάμ, πού είσαι;» και στη συνέχεια ο φακός «αιχμαλωτίζει» στιγμές της καθημερινότητας, γεμάτες με αυθεντικούς χαρακτήρες και καθημερινούς αγιασμένους ήρωες που ζουν απελευθερωμένοι από τις πολύπλοκες προτεραιότητες που επιβάλει ο φιλόϋλος σύγχρονος πολιτισμός. Αυτό που αναδύεται είναι μια φευγαλέα ματιά στην παράλληλη ύπαρξη μιας ευημερούσας μοναστικής κοινότητας, στην καρδιά του 21ου αιώνα.

Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του οργανισμού σε δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες προβάλουν διεθνώς το πολυποίκιλο ελληνικό τουριστικό προϊόν και προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας και ειδικότερα τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό.

Οι προβολές στον κινηματογράφο μας θα ξεκινήσουν από την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου 2022 και μέχρι την Μ. Τετάρτη θα γίνεται μια προβολή καθημερινά. Βεβαίως αν και εφόσον υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό θα συνεχιστούν και μετά τον εορτασμό του Αγίου Πάσχα ενώ υπάρχει η δυνατότητα και οργάνωσης πρωινών προβολών για ενορίες ,συλλόγους κτλ..

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε είτε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του κινηματογράφου κ. Συκιώτη Ελευθέριο στο 6977647419 είτε στέλνοντας email στο [email protected].

Ώρα Προβολής: 20.00

Σκηνοθεσία : Alexander Zaporoshchenko

Υπόθεση:

Η ταινία βάζει τον θεατή στην καθημερινή ζωή ενός απομονωμένου μοναστηριού στη χερσόνησο του Άθω. Οι εικόνες της μοναστικής ζωής είναι γεμάτες από αυθεντικούς χαρακτήρες και καθημερινούς αγίους, που ζουν απελευθερωμένοι από τις πολύπλοκες προτεραιότητες του επίγειου μας πολιτισμού. Αυτό που αναδύεται είναι μια φευγαλέα ματιά σε μια παράλληλη ύπαρξη μιας ευημερούσας μοναστικής κοινότητας στην καρδιά του 21ου αιώνα.

Η ιδέα να γίνει η ταινία είχε γεννηθεί από το 2006, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ουκρανού δημιουργού με τον γέροντα Γρηγόριο Ζούμη. Με την ταινία αυτή ο Zaporoshchenko κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, κι ενώ ήταν ήδη έμπειρος ως διευθυντής φωτογραφίας σε σειρά από ντοκιμαντέρ. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια: από την Άνοιξη του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2019. Το υλικό που μαζεύτηκε ήταν 80 ωρών. Επίκεντρο της μελέτης του φιλμ είναι η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Δοχειαρίου. Ιδρυμένη τον 11ο αιώνα, είναι μία από τις είκοσι μονές του Αγίου Όρους και κατατάσσεται δέκατη στην ιεραρχική τάξη των αγιορείτικων μονών.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Τιμές Εισιτηρίων:

7€ (ΚΑΝΟΝΙΚΟ) & 6€ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€)

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr