Νέες προτάσεις απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, για την επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων που ανήκουν στους πληγέντες Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, σε συνέχεια των προηγούμενων προτάσεων που κατάθεσε για την επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα διαμορφωθείσα κατάσταση, επανέρχεται με νέες προτάσεις για την θέσπιση των ακόλουθων μέτρων.

• Αναστολή πάσης φύσεως δανειακών υποχρεώσεων για το εξάμηνο έκτακτης ανάγκης
• Επιδότηση των υπαλλήλων των επιχειρήσεων με την αποζημίωση ειδικού σκοπού χωρίς τα κριτήρια της αναστολής
• Για το ΤΕΠΙΧ να ενεργοποιηθεί η επανεξέταση των αιτημάτων που είχαν ήδη κατατεθεί στα προγράμματα ΤΕΠΙΧ Ι και ΙΙ και να προωθηθεί η έγκρισή τους χωρίς τραπεζικά κριτήρια
• Αναστολή για έξι μήνες κατ΄ αντιστοιχία με τις φορολογικές υποχρεώσεις και των πάσης φύσεως υποχρεώσεων, που αφορούν καταβολές ή ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ – Ασφαλιστικά Ταμεία
• Παροχή Voucher στα παιδιά οικογενειών των πληγέντων Δήμων, για τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης
• Παράταση Κατάθεσης Φορολογικών δηλώσεων έως 31.10.2020

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Εύβοιας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και η άμεση θέσπιση επιπλέον μέτρων κρίνεται απολύτως αναγκαία για την επιβίωση αυτών των επιχειρήσεων. Βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις προτάσεις μας, είμαστε στη διάθεσή σας για επιπλέον συνεργασία και συνδιαμόρφωση των μέτρων που θα ανακουφίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ

Πηγή: eviaportal.gr