Η υλοποίηση κατασκευής νέου αλιευτικού καταφυγίου στο Μαρμάρι της Π. Ε. Εύβοιας, για την ένταξή του στο πρόγραμμα ΕΠΑλΘ του ΥΠΑΑΤ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, με τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, ο καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας κ. Ιωάννης Χάλαρης και οι υπάλληλοι του ΕΠΑλΘ κ. Γιώργος Κατής και κα. Καλλιόπη Κόντσα.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της εξασφάλισης επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιχάδας.

Στην τοποθέτησή του ο ΥφΑΑΤ χαρακτήρισε εμβληματικό το έργο στο Μαρμάρι και επισήμανε ότι «είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο σε όλο τον Νότιο Ευβοϊκό. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι το προτιμότερο σημείο για όλα τα σκάφη». Αξίωσε δε από τους αρμόδιους που θα συντάξουν την μελέτη ένταξης, να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμπρόθεσμα (πριν τη λήξη της παράτασης στις 10 Απριλίου) προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες, όπως εξήγησε.

Ο κ. Κεδίκογλου, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το ΥΠΑΑΤ για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr