Πραγματοποιήθηκε σήμερα 07/09/20 στην πλατεία «Σμηναγού Παντελή Γκέλη» συζήτηση με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.

Παραβρέθηκαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους οι: Δημήτρης Λάμπρου εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ, Χαρά Νίκα πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας, Άννα Γαλανού μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών η ανάγκη για δημιουργία μικρότερων τμημάτων ώστε να έχουν αποστάσεις οι μαθητές, η ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών, η κάλυψη της καθαριότητας των σχολείων καθ’όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, η παροχή των μέσων προστασίας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων. Τονίστηκε η μη εκμετάλευση του χρόνου που υπήρχε από την κυβέρνηση που καθυστέρησε να προετοιμάσει, με ευθύνη και σοβαρότητα, την έναρξη της πιο ιδιαίτερης χρονιάς και κατέληξε να αντιμετωπίζει την επιστροφή χιλιάδων παιδιών και εκπαιδευτικών με δηλώσεις εντυπωσιασμού και παραπλανητικά στοιχεία.

Η Ένωση καταθέσε ερωτήσεις στις σχολικές επιτροπές και στο δήμο για την προετοιμασία και την τήρηση των απαιτούμενων, λόγω της πανδημίας, μέτρων, για την κατάσταση που υπάρχει στους χώρους των σχολείων του δήμου μας και για την χρηματοδότηση που απατείται για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών. Τέθηκε και το πάγιο αίτημά μας για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων και βελτίωσης των υπαρχόντων δομών.

Κατατέθηκαν ερωτήσεις και στις Δ/σεις εκπαίδευσης Ευβοίας για τα στοιχεία της αναλογίας μαθητών/m2 ανά τμήμα, σε όλα τα σχολεία, ώστε να πληρούνται οι όροι για ασφαλή λειτουργία, για το πόσα παιδιά και εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα προσέλθουν στην τάξη και αν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβασή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πηγή: eviaportal.gr