Τίτλος: Αντίκτυποι και προκλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή

Τίτλος: Αντίκτυποι και προκλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή


Καλημέρα σε όλους. Χθες επισκέφτηκα τη Βουλή για να αποκτήσω μια αίσθηση του κλίματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ομολογώ πως κουράστηκα να ασχολούμαι συνεχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προκαλεί θλίψη με τις εξελίξεις. Συνάντησα αρκετούς βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων δείχνουν να επιρρίπτουν ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάποιος να στηριχθεί. Αντίθετα, η κριτική για τον Κώστα Καραμανλή δεν συγκρίνεται, αλλά πιστεύω ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κατά την αρχή της θητείας τους έστειλαν το μήνυμά τους, ενώ τώρα μάλλον βρίσκονται σε σύγχυση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναγνωρίζει τη δουλειά που έχει γίνει σε διπλωματικό επίπεδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει την ανάγκη για διατήρηση των κόκκινων γραμμών στον ελληνοτουρκικό διάλογο, χωρίς υποχωρήσεις. Ετοιμάζεται ερώτηση για τα γεωπολιτικά και θα υπογραφεί από βουλευτές που ανήκουν στην κοινωνική ή λαϊκή δεξιά.

Μιλώντας για απόψεις, το Μαξίμου δεν ανησυχεί για τις τοποθετήσεις των βουλευτών, θεωρούν πως είναι σημαντικό να υπάρχουν διάλογοι. Οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν το κυβερνητικό έργο, κάτι που πράττουν. Πάντως, οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα. Ακόμη και αν επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, το γραφείο του πρωθυπουργού μάλλον ξέρει να απαντά με την φράση «Καληνύχτα σας κύριε πρόεδρε».

Όσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή, οι ιθύνοντες της ΝΔ δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Καραμανλής αναμένεται να εγγραφεί σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την παρουσίαση ενός βιβλίου. Αναμένονται και πολιτικά μηνύματα από τη συμμετοχή του.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση είναι παρόμοια με προηγούμενες εκδόσεις. Η Πολιτική Γραμματεία είχε έντονη συζήτηση, με τον Παύλο Πολάκη να καυτηριάζει τις δύο αντίθετες απόψεις που επικρατούν, τονίζοντας την κρίση που περνά το κόμμα. Οι κόντρες μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των “87” συνεχίζονται, με ανυποχώρητους τους Παππά και Γεροβασίλη στην απόφαση αποκλεισμού.

Η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας ένα κλίμα αντίφασης στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει και γάμος.

Πηγή: newsbeast.gr