ΣΥΡΙΖΑ Σημείο Στη Μέση Το Κομματικό Κλίμα Και Οι Ζυμώσεις Σε Ραντεβού Υποψηφίων

ΣΥΡΙΖΑ Σημείο Στη Μέση Το Κομματικό Κλίμα Και Οι Ζυμώσεις Σε Ραντεβού Υποψηφίων


Καλημέρα σε όλους. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με τις ζυμώσεις των υποψηφίων να κλιμακώνονται για τις συμμαχίες τους ενόψει του β’ γύρου την Κυριακή. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, με την προσδοκία ότι οι υποψήφιοι θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι στην Κουμουνδούρου, ύστερα από πρόταση του Παύλου Πολάκη, προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις.

Οι προσδοκίες για τη συνάντηση παραμένουν αβεβαίες. Από χθες το μεσημέρι, έχουν ξεκινήσει οι επαφές και οι παρασκηνιακές διεργασίες για να διαπιστωθεί εάν οι πέντε υποψήφιοι θα καταφέρουν να καθίσουν μαζί. Ο Στ. Κασσελάκης δεν φαίνεται να είναι αντίθετος, αλλά κρατάει σφιχτά τις θέσεις του και το επικείμενο εξώδικο, εκτός και αν προκύψει κάποια αλλαγή την τελευταία στιγμή.

Ο Παύλος Πολάκης έχει προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση, προτάσσοντας την ομόνοια. Ωστόσο, οι προσπάθειές του δεν έχουν λάβει θερμή υποδοχή από κάποιους υποψηφίους, όπως οι Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλας Φαραντούρης, οι οποίοι θεωρούν ότι η νομιμοποίηση του Στ. Κασσελάκη απαιτεί μια οπισθοχώρηση. Φαίνεται ότι υπάρχει διάχυτος προβληματισμός σχετικά με το αν θα πρέπει να αναγνωρίσουν την παρουσία του Κασσελάκη στην παράταξη.

Ο Κασσελάκης, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι έχει διαρρεύσει το πόθεν έσχες του και προχωράει με τις δημόσιες εμφανίσεις του. Μέχρι χθες, χαιρέτισε θερμά από μέλη του κόμματος στη Νέα Σμύρνη, όπου είχε την υποστήριξη πολλών βουλευτών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμμετοχές αυτές δείχνουν ποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στη σκιά αυτών των εξελίξεων, σημασία έχει και η χθεσινή ανακοίνωση του Σωκράτη Φάμελλου σχετικά με την υποψηφιότητά του, την οποία παρομοίασε ως εγγύηση για μια επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι αυτός θα μπορέσει να κερδίσει σε εκλογές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες μιλούν για επικείμενες εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή, που θα εξετάσει το εξώδικο του Κασσελάκη αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, με σκοπό την παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Αυτή η κατάσταση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή, καθώς η διαρκής εσωτερική διαμάχη επηρεάζει την πορεία και την υπόληψη του κόμματος.

Πηγή: newsbeast.gr