Στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου με 1000 Μόνιμους Διορισμούς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου με 1000 Μόνιμους Διορισμούς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων τη δέσμευση του υπουργείου για στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου, σημειώνοντας την πρόθεση να πραγματοποιηθούν 1.000 μόνιμοι διορισμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανέφερε ότι η στήριξη αυτή δεν είναι απλώς λόγια, αλλά αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν στόχο την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι προγραμματισμένες προσληψίες περιλαμβάνουν 950 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων οι 200 θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Υγείας για τις Σχολές Υγείας, 22 μέλη ΕΔΙΠ, 8 μέλη ΕΤΕΠ και 20 διοικητικούς υπαλλήλους. Η κατανομή των προσλήψεων ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα θα γίνει έπειτα από την αξιολόγηση των αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΕΘΑΑΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημασία αυτής της ανακοίνωσης ενισχύεται από τη συνεχής συνεργασία με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τις πρυτανικές αρχές. Στην ίδια συνεδρία, οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας συμμετείχαν επίσης στην ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας τη συλλογική δέσμευση για την προώθηση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα.

Τέλος, από το υπουργείο Παιδείας ζητήθηκε από τους πρυτάνεις όλων των ιδρυμάτων να αποστείλουν, έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, επικαιροποιημένες προτάσεις για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των Α.Ε.Ι., με στόχο τη βελτίωση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

Πηγή: newsbeast.gr