Νέα εποχή για την Αττική Οδό με αλλαγή Παραχωρησιούχου και άμεσα οφέλη για τους πολίτες

Νέα εποχή για την Αττική Οδό με αλλαγή Παραχωρησιούχου και άμεσα οφέλη για τους πολίτες


Η Νέα Αττική Οδός είναι πλέον πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι η λειτουργία της υπό νέο Παραχωρησιούχο είναι επιτυχής. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, «το εγχείρημα αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο και πρωτόγνωρο, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη αλλαγή Παραχωρησιούχου σε εν λειτουργία αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που κατεβλήθηκαν, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι πολλοί εργάστηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο, το οποίο θεωρήθηκε από κάποιους εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο Παραχωρησιούχους για την συνεργασία τους, καθώς και στους συνεργάτες του και στις υπηρεσίες του Υπουργείου για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Βουλευτές όλων των Κομμάτων για τον εποικοδομητικό διάλογο που υπήρξε στη Βουλή κατά την ψήφο της Σύμβασης Παραχώρησης.

Από την επιτυχή αυτή μετάβαση, προκύπτουν άμεσα οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία. Το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 3,27 δισ. ευρώ την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο Παραχωρησιούχος θα αποδίδει ετησίως στο ΤΑΙΠΕΔ ποσοστό 9,3% επί των εσόδων από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου, αντί για το αρχικά εκτιμηθέν 7,5%. Οικονομικά οφέλη υπάρχουν και για τους πολίτες, με τη μείωση των διοδίων από 2,8 στα 2,5 ευρώ. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της Αττικής Οδού, οι επιβατικές άδειες ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία απαλλάσσονται μόνιμα από την καταβολή διοδίων.

Η επιτυχία του εγχειρήματος επιβεβαιώνει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών. Αποδεικνύεται ότι με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ευγνώμονες για τα ευεργετήματα αυτής της συνεργασίας, οι πολίτες αρχίζουν ήδη να τα διαπιστώνουν στις διελεύσεις τους.

Πηγή: newsbeast.gr