Ημερολόγιο Πολιτικών Εξελίξεων και Κινήσεων στην Ελληνική Πολιτική Σκηνή

Ημερολόγιο Πολιτικών Εξελίξεων και Κινήσεων στην Ελληνική Πολιτική Σκηνή


Καλημέρα σε όλους. Η περίοδος αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης φημολογείται ότι ετοιμάζει εκπλήξεις. Στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις είναι δραματικές, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι αποφασισμένος να συμμετάσχει ενεργά στο συνέδριο, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο Star. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει το συνέδριο του Ινστιτούτου του.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ακούγεται ότι ο Ανδρουλάκης σκέφτεται να τοποθετήσει την Άννα Διαμαντοπούλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αν και δεν θα είναι στην κορυφή της λίστας, θα έχει θέση εκλόγιμη και πιθανώς θα αναλάβει και ρόλο υπεύθυνης προγράμματος. Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης της Διαμαντοπούλου έχει προηγούμενο στην ιστορία άλλων κομμάτων.

Την ίδια ώρα, μαθαίνω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εξετάζει να δώσει ρόλους και σε νέα πρόσωπα, όπως στον Κώστα Τσουκαλά, ενώ ακούγεται ότι συζητείται η αλλαγή γραμματέα, με τον Πάρη Κουκουλόπουλο να είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο εμφύλιος αναμένεται να συνεχίζεται, και η κατάσταση καθιστά την αξιωματική αντιπολίτευση πιο φλέγον ζήτημα από ποτέ. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει 31 βουλευτές και τον ΣΥΡΙΖΑ 35, υπάρχει μια αίσθηση ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σημαντικά χωρίς εκλογές. Συγκεκριμένα, μαθαίνω ότι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να συζητούν την πιθανότητα ανεξαρτησίας ή ακόμα και μεταφοράς τους στο ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή κατάσταση στην πολιτική σκηνή μας προδιαθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακτήσει τη θέση του, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το 2014. Η ανάγκη ενότητας και στρατηγικών κινήσεων γίνεται πιο επιτακτική.

Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον προκαλεί και η κατάσταση με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, που φαίνεται να προτιμάται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ακούγεται ότι έχει σχέδια διείσδυσης με μεταγραφές στελεχών από τη ΝΔ σε επίπεδο μικρομεσαίων κομματικών στελεχών.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει ημερίδα σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια, με ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και στην παρουσία πρώην υπουργών Οικονομίας. Ίσως, όμως, το ενδιαφέρον είναι επίσης και η κριτική που δέχεται η στάση που κρατά ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στους συνεργάτες του, με την αμφισβήτηση στο άμεσο περιβάλλον του να είναι αισθητή.

Πηγή: newsbeast.gr