Η Γυναίκα Στην Επιχειρηματικότητα και η Ανάγκη για Στήριξη και Πολιτικές Υποστήριξης

Η Γυναίκα Στην Επιχειρηματικότητα και η Ανάγκη για Στήριξη και Πολιτικές Υποστήριξης


Η επιχειρηματικότητα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, απαιτώντας φιλοδοξία, επιμονή και υπομονή. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ιδρύτρια της Mare Studio, συν-ιδρύτρια της Zeus + Dione και ιδρύτρια της Endeavor, τόνισε σε συνέδριο του Economist Impact την ανάγκη για σωστή συμβουλευτική από ειδικούς. Υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό πνεύμα θα πρέπει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία, ώστε τα παιδιά να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία και να σκέφτονται επιχειρηματικά.

Αναφερόμενη στον ρόλο των γυναικών, δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να βρίσκουν ευκαιρίες για πρόοδο, τονίζοντας τη σημασία θεσμικών πολιτικών που θα διευκολύνουν τον συνδυασμό οικογένειας και καριέρας. Χρειάζονται κίνητρα και υποστήριξη, όπως φορολογικές και οικονομικές διευκολύνσεις, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε αστικά και περιφερειακά κέντρα. Ο ρόλος της κυβέρνησης σε αυτό το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αναφερόμενη στην Endeavor, σημείωσε την επιτυχία της οργάνωσης, που ιδρύθηκε το 2013, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ΜΚΟ στη χώρα και ότι έχει συνεισφέρει στη δημιουργία εργαλείων που διευκολύνουν την ανάπτυξη επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αγγίζοντας το θέμα της φυγής των νέων ταλέντων κατά την οικονομική κρίση, είπε πως αυτοί οι νέοι επιστρέφουν τώρα για διάφορους λόγους, καθώς η Ελλάδα προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σχολιάζοντας τον ρόλο της ως σύζυγος του πρωθυπουργού, επεσήμανε πως είναι δύσκολο να είναι κανείς στο παρασκήνιο όταν έχει οικονομικό υπόβαθρο. Πλέον κατανοεί πόσο περίπλοκες είναι οι καταστάσεις όταν κάποιος είναι στην κορυφή.

Η ανάγκη για περισσότερες πολιτικές στήριξης των γυναικών και των επιχειρηματιών είναι σημαντική, όπως και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr