Ελληνική Οικονομία και Κεφαλαιαγορά: Θετικές Εξελίξεις και Ανάπτυξη το 2023

Ελληνική Οικονομία και Κεφαλαιαγορά: Θετικές Εξελίξεις και Ανάπτυξη το 2023


Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2023. Στην Έκθεση αυτή, αναφέρεται ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, επιδεικνύοντας αξιόλογες επιδόσεις, παρά τις πιέσεις της διεθνούς οικονομίας και τη γενικότερη επιβράδυνση στην ΕΕ.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, την οποία θρέφει το ευνοϊκό οικονομικό κλίμα της χώρας, έχει αποδείξει σημαντική ανθεκτικότητα. Αυτό συνέβαλε στην ενίσχυση της χρηματοδότησης της ανάπτυξης και στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν, υπογραμμίζεται ότι ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές που αφορούν τις συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκήθηκε σχετικά με την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν επίσης ένα από τα κύρια θέματα της έκθεσης. Το 2023, υπήρξαν εξελίξεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες που συνδέονται με αυτόν τον μετασχηματισμό. Περαιτέρω, τονίζεται η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων πέραν της πενταετίας.

Επιπλέον, η Έκθεση αναφέρει την αύξηση της διεθνούς παρουσίας της Επιτροπής, με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς. Δεδομένων αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ενημέρωση και υποσχέθηκε να διαβιβάσει την Έκθεση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Πηγή: newsbeast.gr