Ελλάδα Στη Δεύτερη Θέση Παγκοσμίως Στις Διαγωνιστικές Διαδικασίες ΣΔΙΤ

Ελλάδα Στη Δεύτερη Θέση Παγκοσμίως Στις Διαγωνιστικές Διαδικασίες ΣΔΙΤ


Η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον τομέα των βέλτιστων διαγωνιστικών διαδικασιών στα έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σύμφωνα με την έκθεση «Benchmarking Infrastructure Development 2024» της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη περιλαμβάνουν τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, την οικονομική αποδοτικότητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Αυτή η κορυφαία θέση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και αποδεικνύει την ορθότητα των πολιτικών των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανάπτυξη συνιστά αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου και σκληρής δουλειάς, και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κατά των αιτιάσεων για αδιαφάνεια και αναποτελεσματικότητα». Σημείωσε επίσης ότι η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρώ συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Μονάδα ΣΔΙΤ του υπουργείου έχει υιοθετήσει καινοτόμες χρηματοδοτικές πρακτικές, όπως η συμμετοχή Ευρωπαϊκών Τραπεζών και η μίξη πόρων, καθιστώντας την Ελλάδα μια από τις πιο καινοτόμες χώρες στον τομέα αυτό. Ο διευθυντής της Μονάδας, Νίκος Σέργης, τόνισε τη σημασία των ΣΔΙΤ στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, αναφέροντας ότι οι διαδικασίες διασφαλίζουν ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμμετέχοντες και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Πηγή: newsbeast.gr