Διευρυμένα Κριτήρια για το Πρόγραμμα Σπίτι μου 2 και Νέες Επιδοτήσεις για Πολίτες και Επιχειρήσεις

Διευρυμένα Κριτήρια για το Πρόγραμμα Σπίτι μου 2 και Νέες Επιδοτήσεις για Πολίτες και Επιχειρήσεις


Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» έδωσε το πρωί της Τετάρτης 9/10 ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια έχουν διευρυνθεί, με στόχο να περιληφθεί ένα ευρύτερο κοινό. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το προηγούμενο πρόγραμμα αφορούσε άτομα έως 39 ετών, ενώ τώρα η ηλικιακή ομάδα επεκτείνεται έως τα 50 έτη. Επιπλέον, ανέφερε ότι το πρόγραμμα έχει μειωμένο επιτόκιο κατά 50%, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους η μείωση φτάνει το 75%.

Το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν επιλυθεί τα γραφειοκρατικά ζητήματα του προγράμματος «Ανακαινίζω», το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και δεν έχει εισοδηματικά ή ηλικιακά κριτήρια. Επιπλέον, πρόκειται να παρουσιαστεί νέο πρόγραμμα επιδότησης για ταχύτερο ίντερνετ με οπτική ίνα, ανοικτό σε όλους τους πολίτες.

Αναφορικά με τις μικρές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα εγγυοδοσίας που θα καλύπτει έως και 80% του δανείου. Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε επίσης ότι σχεδιάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, το οποίο θα ξεκινήσει εντός του έτους με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τα προγράμματα EΣΠΑ προσανατολίζονται στις μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς στόχος είναι να διευρυνθεί η συμμετοχή τους στον τραπεζικό τομέα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: newsbeast.gr