Ανατροπές και Διεργασίες στο Εσωτερικό των Κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπές και Διεργασίες στο Εσωτερικό των Κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


Καλημέρα και καλή εβδομάδα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παραμένει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, μετά από τον χθεσινό δεύτερο γύρο, όπου οι διαδικασίες εκλογών ολοκληρώθηκαν με άνεση. Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε περισσότερες εντάσεις στην ήδη διαρκώς κλονισμένη κατάσταση του κόμματος, αποκλείοντας τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα των εκλογών.

Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει τον Κασσελάκη από την υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος κυριάρχησε στους διαδρόμους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κεντρικό μήνυμα της απόφασής τους φάνηκε να δηλώνει ξεκάθαρα ότι «δεν ανήκεις εδώ». Αυτή η κατάσταση προϊδεάζει για τις αποχωρήσεις που αναμένονται, καθώς πολλά στελέχη δεν φαίνεται να συμφωνούν με την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνει το κόμμα.

Ένα ερώτημα που κυριαρχεί είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία που εξελίχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή έγινε με μεγάλες καθυστερήσεις — περίπου δύομισι ώρες μετά το προγραμματισμένο. Οι καθυστερήσεις αυτές, όπως αναφέρθηκε, οφείλονταν στην έλλειψη απαρτίας, κάτι που επέφερε πιέσεις και τηλεφωνήματα ώστε να εμφανιστούν οι σύνεδροι.

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε ποικιλία αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στα μέλη, καθώς κάποιοι είχαν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν λόγω διαφωνιών για τη διαχείριση της κατάστασης. Αυτές οι εντάσεις δείχνουν την υπάρχουσα εσωτερική διάσπαση που προκαλεί περαιτέρω αβεβαιότητα.

Σημαντική είναι και η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος με ψυχραιμία δήλωσε ότι σκοπός του είναι να επικεντρωθεί στο συνέδριο, αν και δεν αποκλείεται οι κινήσεις του να γίνουν νωρίτερα, αν δεν διασφαλίσει τον έλεγχο της διαδικασίας.

Στο ΠΑΣΟΚ, το κλίμα είναι διαφορετικό, με πολλά μέλη να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εκλογή του Ανδρουλάκη και να τονίζουν ότι η τρέχουσα κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για το κόμμα, αν διαχειριστεί σωστά και ενωμένα την επόμενη ημέρα.

Πηγή: newsbeast.gr