Αλλαγές Στο Ρεύμα Οι Νέες Τιμολογιακές Ρυθμίσεις Για Καταναλωτές Και Επιχειρήσεις

Αλλαγές Στο Ρεύμα Οι Νέες Τιμολογιακές Ρυθμίσεις Για Καταναλωτές Και Επιχειρήσεις


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στο Action24 για τις επικείμενες αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος. Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μειωθεί στις πρώτες 10 ημέρες του Οκτωβρίου λόγω της λήξης της περιόδου υψηλής ζήτησης.

Μία από τις σημαντικές αλλαγές που προγραμματίζονται είναι η μετάβαση σε ένα δυναμικό τιμολόγιο, το λεγόμενο πορτοκαλί τιμολόγιο, το οποίο θα ισχύσει αρχικά για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τα πράσινα τιμολόγια θα καταργηθούν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του έτους, γεγονός που θα επιβάλλει στους καταναλωτές να επιλέξουν σε ποιο νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο θα υπογράψουν.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη μετάβαση από το νυχτερινό τιμολόγιο σε ένα διζωνικό ρεύμα. Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι σήμερα υπάρχει ένα «απομεινάρι» φθηνού ρεύματος, το οποίο προκύπτει κυρίως το μεσημέρι όταν τα φωτοβολταϊκά λειτουργούν και τις Κυριακές. Η νέα προσέγγιση αποσκοπεί στη μεταφορά της ζήτησης σε χρονικά διαστήματα με χαμηλότερες τιμές, ώστε οι πάροχοι να μπορούν να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές.

Ο υπουργός κατέληξε, επισημαίνοντας ότι η νέα διζωνική τιμολόγηση θα περιλαμβάνει ένα ζωνάκι με τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μ.μ.) και όλο το Σαββατοκύριακο, με στόχο την εισαγωγή της μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: newsbeast.gr