Αλλαγές και προκλήσεις στο πολιτικό σκηνικό με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγές και προκλήσεις στο πολιτικό σκηνικό με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


Καλημέρα σε όλες και όλους. Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναστάτωση αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να ετοιμάζεται για πορεία στους υποστηρικτές του. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες δείχνουν ότι δεν διαθέτει ιδιαίτερη επιρροή μέσα στη βάση του κόμματος. Οι συνεργάτες του μιλούν για ανένδοτο, μια πολιτικά φορτισμένη λέξη, υπερβάλλοντας για την κατάσταση γύρω από το πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με το ποια πρόσωπα θα αναλάβουν θέση ευθύνης υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές, αν και πολλά από τα υπάρχοντα μέλη θα διατηρήσουν τους ρόλους τους. Ειδικά στελέχη νέας γενιάς, όπως ο Λευτέρης Καρχιμάκης και η Όλγα Μαρκογιαννάκη, αναμένονται να έχουν σημαντικούς ρόλους στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό.

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, φήμες κυκλοφόρησαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για θέματα που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Αρχικά, όλοι εικάζουν πως αυτό το στέλεχος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γεγονός που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο παρασκήνιο.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων, είδαμε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή να παρακολουθούν βραβεία που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και φαίνεται να πέρασαν ευχάριστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Εντύπωση προκάλεσαν οι στιγμές που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με την αμεσότητά τους να είναι εμφανής.

Επιπλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η φράση «ο Κασσελάκης τελείωσε», καθώς οι «87» δεν θέλουν ούτε να αναφέρουν το όνομά του. Στην εκδήλωση τύπου συνέδριο που ετοιμάζει ο Τσίπρας, το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, καθώς αναμένεται κινητοποίηση και συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών.

Η τράπουλα στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακατευτεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, με στόχο τη δημιουργία νέου πλαισίου και στρατηγικού σχεδιασμού. Οι υπάρχουσες συζητήσεις για την κατεύθυνση της παράταξης προσπαθούν να φτιάξουν έναν νέο πολιτικό χάρτη, έχοντας στο επίκεντρο τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Πηγή: newsbeast.gr