Το απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο στη διαχείριση μιας κακοκαιρίας που ήταν γνωστή μία εβδομάδα πριν, ήρθε να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί πλέον δομικό μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μεταφέρει απλά στη βουλή το κύμα οργής και απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση όχι μόνο έχει μετατρέψει σε τραγωδία οποιαδήποτε δυσκολία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, αλλά αρνείται προκλητικά να διδαχθεί από τα κραυγαλέα λάθη της, μεταφέροντας πάντα τις ευθύνες κάπου αλλού.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια βιώνουμε ένα ανεπανάληπτο επιτελικό χάος με καταστροφικές συνέπειες. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είτε ένας σύντομος χιονιάς στην Αττική, είτε πυρκαγιές σε συνθήκες άπνοιας στην Εύβοια, είτε η πανδημία της Covid-19, είτε το κύμα της δυσβάσταχτης ακρίβειας, η διαχείριση της κυβέρνησης της ΝΔ έχει γίνει συνώνυμο με την αποτυχία.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει πλέον να περιμένει απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Κάθε μέρα που περνά και η ΝΔ παραμένει στην κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη για την κοινωνία, τη χώρα και εντέλει τη δημοκρατία. Η πολιτική αλλαγή καθίσταται πλέον επιβεβλημένη.

Οι πληγές που αφήνει στη χώρα η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό. Συνιστά πλέον πρώτιστο καθήκον όλων των δημοκρατικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων να συστρατευθούν στην προσπάθεια για να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλείται να κάνει άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, κυρίως γιατί αυτό επιτάσσουν οι ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να αγκαλιάσουμε κάθε προοδευτικό, κάθε δημοκράτη πολίτη που θέλει να σταματήσει ο κατήφορος της ερντογανοποίησης της πολιτικής ζωής, με σκοπό να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή για τη χώρα.

Στον δρόμο προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η καταστατική πρόταση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα για την απευθείας εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, την ενίσχυση του ρόλου των μελών, το ανώτατο όριο θητειών και τη νέα ψηφιακή δομή, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας.

Η αναγκαία οργανωτική διεύρυνση του χώρου μας η ωρίμανση του προγραμματικού μας λόγου και ο ποιοτικός μας μετασχηματισμός σε ένα κόμμα που θα αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι ένα στοίχημα που επείγει και πρέπει αυτή τη φορά να κερδηθεί.

Ο δρόμος της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε κόμμα ευρείας λαϊκής πλειοψηφίας με ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις στο εσωτερικό του είναι ανοικτός. Εμείς καλούμαστε να τον διαβούμε.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr