Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και τον ενημέρωσε για την τεράστια έκταση της ζημίας που έχει προκληθεί στο ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο των δύο δήμων της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και για τον εξοπλισμό και τους αποθηκευτικούς χώρους που έχουν καταστραφεί.

Την αναγκαιότητα να τρέξει γρήγορα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να καταβληθούν το συντομότερο οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους επισήμανε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της Βόρειας Εύβοιας εξαρτάται, ανάμεσα σε άλλα, και από την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. «Μαντριά και αποθηκευτικοί χώροι ζωοτροφών έχουν καεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η απάντηση της Πολιτείας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική», τόνισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε, ακόμη, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να προμηθεύσει το Υπουργείο τους παραγωγούς με τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πότισμα και το τάισμα των ζώων, καθώς και να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση για την εξαγορά των απαραίτητων υλικών για την επισκευή των εγκαταστάσεων φύλαξης ζώων και τροφών.

Ο κ. Στύλιος συμφώνησε ότι η αρμόδια υπηρεσία για την καταγραφή των ζημιών πρέπει να κινηθεί γρήγορα, ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω μείωση του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Υπογράμμισε, ακόμη, την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στους πυρόπληκτους παραγωγούς.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr