Διήμερη περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποιεί το διάστημα 25 με 26 Φεβρουαρίου 2021 ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με πρώτο σταθμό της περιοδείας του το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο.

Ο βουλευτής τόνισε, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης των εμβολίων της εταιρείας Pfizer, έτσι ώστε να γίνει εμβολιασμός και στην ανώτερη ηλικιακή ομάδα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο εμβολιασμός είναι πράξη αυτοπροστασίας, αλλά και κοινωνικής προστασίας. Έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο σύστημα και πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, όπου ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ για τις προσπάθειες, που κατέβαλαν υπό αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Παράλληλα, τούς ενημέρωσε για την πρόταση, που κατέθεσε σε σχετική ερώτησή του για να αρθούν τα εμπόδια στη διαδικασία διάνοιξης ζωνών κατά μήκους του δικτύου ηλεκτροδότησης πλάτους 10- 15 μέτρων από κάθε πλευρά, καθώς θα αποτρέψουν ανάλογα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και παράλληλα θα ενισχύσουν την αντιπυρική προστασία.

Στο περιθώριο της περιοδείας του ο βουλευτής συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση των ζημιών της κακοκαιρίας «Μήδεια» από τον ΕΛΓΑ, ενώ ακολούθησε επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη Β. Ευβοίας και περιήγησή του στις πληγείσες καλλιέργειες, όπου και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» στο φυτικό κεφάλαιο.

Ο βουλευτής ενημέρωσε, ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό έγινε δεκτό το αίτημα να προωθηθεί νομοθετική παρέμβαση με αναδρομική ισχύ για να ακολουθηθεί η διαδικασία άμεσης καταβολής αποζημιώσεων για τις ανεπανόρθωτες ζημιές ιδιαίτερα στις συκιές, κατά τα πρότυπα των αποζημιώσεων που δόθηκαν σε πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Πηγή: eviaportal.gr