Περιοδεία στην Κύμη πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων κ. Τράκο, με τον Πρόεδρο κ. Αλεξανδρή και το Δ.Σ. της επιτροπής επαγγελματιών Στομίου, καθώς και με την Πρόεδρο της κοινότητας Οξυλίθου κ. Κατσαρή, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα της περιοχής.

Το θέμα που αναδείχθηκε ως το μείζον αυτή τη στιγμή για την περιοχή είναι το κλείσιμο του δρόμου Πλατάνας – Στομίου. Όπως επισημάνθηκε, τα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Κύμης δύσκολα θα καταφέρουν αντεπεξέλθουν στο κλείσιμο του δρόμου για διάστημα 2,5 τουλάχιστον ετών. Για αυτόν τον λόγο, φορείς και επαγγελματίες ζητούν τη λήψη μέτρων στήριξης, όπως η πρόβλεψη για μείωση των ενοικίων κατά τουλάχιστον 50% στα ενοίκια των καταστημάτων της παραλίας, η απαλλαγή των δημοτικών τελών και επιπλέον ενισχύσεις για τις εμμέσως πληττόμενες επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ενοικίασης τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατάνα, αφού, λόγω της έλλειψης νομικού πλαισίου ενοικίασης, οι καταστηματάρχες καλούνται να πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε κατά τις συναντήσεις είναι οι συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση της περιοχής, οι οποίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση της Κύμης. Τέλος, αναφορά έγινε και στην υποβάθμιση από τη νέα σχολική χρονιά του δημοτικού σχολείου Οξυλίθου, που διαταράσσει την ομαλή του λειτουργία και έχει φυσιολογικά αναστατώσει γονείς και μαθητές.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία των κατοίκων της Κύμης, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες χωρίς καμιά στήριξη από την Πολιτεία, ζητώντας από την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματά τους και να τους στηρίξει έμπρακτα, προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr