Τα αιτήματα των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών της Εύβοιας σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετέφερε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, οι έμποροι των λαϊκών αγορών επιθυμούν να συνεχίσουν να μισθώνουν τους πάγκους από τους Δήμους και όχι από ιδιώτες μετά από πλειστηριασμό, να μην καταργηθούν οι άδειες και να είναι απαραίτητες για την κατάληψη θέσης, να υπάρχουν διευκολύνσεις όσον αφορά την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας λόγω συσσωρευμένων χρεών από την πανδημία, να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο, να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων από τα 5 στα 2,5-3 μέτρα, όπως στα σούπερ μάρκετ και, τέλος, να μπορούν να επωφεληθούν των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των επιδοτήσεων όσοι έμποροι δηλώνουν ως έδρα την οικία τους.

Ο κ. Υπουργός έκανε δεκτά τα παραπάνω αιτήματα και είπε ότι θα ικανοποιηθούν με το νομοσχέδιο. Ειδικά για το θέμα των ενημεροτήτων, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι θα υπάρξει μεγάλη παράταση για να διευκολυνθούν οι έμποροι. Για την επιλεξιμότητα στο ΕΣΠΑ, είπε πως θα πρέπει οι έμποροι να εξετάσουν τη δημιουργία μονοπρόσωπων ΙΚΕ και, τέλος, για το θέμα της απόστασης των πάγκων, είπε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται να αλλάξει.

Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί την εξέλιξη του νομοσχεδίου μέχρι και την ψήφισή του από τη Βουλή.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr