Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γεώργιου Κελαΐδίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων κ. Νικόλαου Σιόλια, του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας κ. Λάμπρου Γιαννούχου, των Αιρετών του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, κ.κ. Βενετσιάνας Κορωναίου και Μένης Καραβά πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/8/2020, στον αύλειο χώρο του 7ου Δ. Σχ. Χαλκίδας, (προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Εύβοιας, όπου και είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα), η ορκωμοσία των 54 νεοδιόριστων μονίμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι οποίοι/ες τοποθετήθηκαν από το Υ.ΠΑΙ.Θ., στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας.

Αποτελεί μια σημαντική στιγμή τόσο για την εκπαίδευση αλλά και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες για πολλά χρόνια περίμεναν την επαγγελματική τους τακτοποίηση, αφού διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών είχαν να πραγματοποιηθούν για περισσότερα από 10 χρόνια.

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις στα Ειδικά Σχολεία καθώς και στα Τμήματα Ένταξης των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Εύβοιας.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Εύβοιας κ. Γρ. Δάσκος στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής τόνισε:

«Αγαπητές/τοί συνάδελφοι και συνεργάτες,
Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά, ως μόνιμους πλέον εκπαιδευτικούς, στην εκπαιδευτική οικογένεια της Εύβοιας. Η αγωνία, η ανασφάλεια, η ταλαιπωρία που για πολλά χρόνια είχατε σχετικά με την εργασιακή σας τακτοποίηση, έφτασε στο τέλος. Μετά από 10 και πλέον χρόνια έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Η στιγμή της ορκωμοσίας σας, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία, στην ζωή της καθεμιάς και του καθενός σας.

Εύχομαι να έχετε υγεία, να έχετε όρεξη και αγάπη γι αυτό που καλείστε να προσφέρετε στα παιδιά μας. Οι προκλήσεις που θα συναντήσετε στη δουλειά σας πολλές. Η σημαντικότερη όλων όμως είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων μέσα στη σχολική κοινωνία, αν θέλουμε να έχουμε ένα σχολείο ποιοτικό, λειτουργικό, σύγχρονο.

Η ποιότητα άλλωστε και ο υψηλός στόχος ενός σχολείου είναι να εξαλείφει τις διαφορές αυτές, να εξομαλύνει τις δυσλειτουργίες και να αμβλύνει τις ανισότητες. Όσο περισσότερο ποιοτικά διεξάγεται η διδασκαλία κατά τις σχολικές ώρες, τόσο περισσότερο δημοκρατικά και δίκαια εξασφαλίζονται οι ευκαιρίες του κάθε μαθητή.

Επομένως, η συνεχής βελτίωση της εκπαιδευτικής μας ποιότητας συντελεί, όχι μόνον σε ένα καλύτερο μάθημα, αλλά και σε μια παιδαγωγική και λειτουργική παρέμβαση η οποία αποσκοπεί να καταστήσει το σχολείο ένα χώρο Παιδείας και Πολιτισμού για όλους. Η βελτίωση των εκπαιδευτικών, των δασκάλων μας, οδηγεί στη βελτίωση του Σχολείου. Η ποιότητα των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης είναι ο βασικός συντελεστής για τις συνθήκες υπό τις οποίες παρέχεται η μάθηση στο σχολείο. Η ποιότητα ενός σχολείου δεν υπάρχει ανεξάρτητα από την ποιότητα των δασκάλων του.

Σε αυτό το πνεύμα, θεωρώ ότι η επιμόρφωση και η συνεχής επαγγελματική εξέλιξη σας είναι θεμελιακή για την προσφορά παιδείας υψηλού επιπέδου.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή σταδιοδρομία, υπομονή στο δύσκολο αλλά όμορφο και γεμάτο συγκινήσεις δρόμο της εκπαίδευσης που επιλέξατε να προσφέρετε.
Να δουλέψετε για τη γνώση και με τη γνώση. Να την αναζητάτε στις σπουδές σας και στη ζωή σας. Να μείνετε πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς. Να γίνετε και εσείς οι ίδιοι φορείς του νέου, του διαφορετικού, της καινοτομίας. Να δημιουργήσετε και να εργαστείτε με τόλμη. Να αγαπάτε την ευθύνη. Να έχετε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, το οποίο ξεκινά μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε αλλά με την αγάπη και την συμπαράσταση όλων μας.»

Πηγή: eviaportal.gr