Το ολοκαίνουργιο εργαστήριο κομμωτικής τέχνης του ΙΕΚ PRAXIS στη Χαλκίδα, Λεωφόρος Χαϊνά 89, είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν υποψήφιοι σπουδαστές της ειδικότητας Κομμωτικής και Barber και να παρακολουθήσουν μια live επίδειξη από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές του ΙΕΚ PRAXIS.

Οι καθηγητές της σχολής κομμωτικής και hair stylists Αναστασία Δανιηλίδη, Δημήτρης Μακαντάσης, Παναγιώτα Μάλλιαρη και Ιωάννα Χειλάκη παρουσίασαν στους συμμετέχοντες μια σειρά από θέματα και τεχνικές ώστε να ενημερωθούν για το πως στήνεται ένα σύγχρονο κομμωτήριο και οδηγίες για επιτυχία στην επαγγελματική σταδιοδρομία.

Από το αρχικό screening και τη συζήτηση με τον πελάτη, στην διαδικασία του κουρέματος/βαφής/styling αλλά και την συντήρηση και διατήρηση τόσο της υγείας της τρίχας όσο και του κουρέματος μετά την επίσκεψη στο κομμωτήριο. Μια σειρά από παράγοντες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα: η σωστή επικοινωνία με τον πελάτη ώστε να καταλάβει ο επαγγελματίας τι ακριβώς ζητάει, η ψυχολογία του, προσωπομετρία αλλά ακόμα και η εποχή ή και ο φωτισμός του κομμωτηρίου.

Οι καθηγητές παρουσίασαν ζωντανά ανδρικό και γυναικείο κούρεμα και περιποίηση μαλλιών βήμα – βήμα χρησιμοποιώντας τον νέο εργαστηριακό εξοπλισμό του ΙΕΚ PRAXIS ενώ ταυτόχρονα δέχονταν και ερωτήσεις από τους σπουδαστές πάνω στη διαδικασία. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε εκτενές Q&A καθώς και στυλιστικές προτάσεις προς τους σπουδαστές.

Πηγή: eviaportal.gr