Με συνολικά 6 ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7.

Την διοργάνωση είχε αναθέσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (ΙΟΧ) η οποία στέφθηκε για μια ακόμη φορά με απόλυτη επιτυχία. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 42 αθλητές και αθλήτριες από τρείς ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Περιφέρειας οι οποίοι μονομάχησαν για μια θέση στην Πανελλήνια Πρόκριση που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα καθορίσει την Εθνική Ομάδα για το 2020.

Το τριήμερο του πρωταθλήματος (Παρασκευή – Σάββατο, Κυριακή) επικράτησαν ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα στον Νότιο Λιμένα Χαλκίδας με όλες τις εντάσεις ανέμου και ρεύματος. Η ομάδα του ΙΟΧ πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά και δίκαια ο όμιλος μας στέφθηκε Πρωταθλητής Περιφέρειας όπως σταθερά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια αναδεικνύοντας την συστηματική δουλειά που γίνεται στις ομάδες ανάπτυξης και στις αγωνιστικές ομάδες του τμήματος τριγώνου του ομίλου μας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων ιστιοπλοΐας που έχει καταρτίσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας της υγείας των αθλητών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ., τον ΟΛΝΕ ΑΕ, τους Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ερυθρού Σταυρού και τις εταιρίες Ανδρέου, Αλωνιάτης, Δίρφυς, Padi για την υλικοτεχνική υποδομή που διέθεσαν και την έμπρακτη υποστήριξη στην υλοποίηση του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία AKFA για την μεγάλη χορηγία παροχής πλαστικού χλοοτάπητα με τον οποίο επιστρώθηκε και διαμορφώθηκε ο χερσαίος χώρος των σκαφών και μικρών αθλητών.

Τέλος ευχαριστούμε τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που για μια ακόμα φορά παρείχε συνδρομή και αμέριστη υποστήριξη για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του «Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κ. Ελλάδος 2020».

Πηγή: eviaportal.gr