Συνάντηση είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων, Εμπόρων και Επαγγελματιών της Αιδηψού.

Συζήτησαν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι μετά και την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ τους ενημέρωσε για τις προσθήκες στα μέτρα ανακούφισης, την ενεργοποίηση των οποίων ζήτησε από τα συναρμόδια Υπουργεία. Ειδικότερα, πρόκειται για την ένταξη των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αιδηψού και Ωρεών στις πυρόπληκτες περιοχές και την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και την απαλλαγή υποχρέωσης επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις αυτών των περιοχών.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη αλλαγής του τουριστικού μοντέλου της Αιδηψού με επίκεντρο την αξιοποίηση του Υδροθεραπευτηρίου και την ανάδειξη της περιοχής ως μοναδικού τουριστικού προορισμού ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς, για να ξαναζωντανέψει ο τόπος μετά την πρωτοφανή καταστροφή.
Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου στη διάρκεια του χειμώνα και η δημιουργία μίας ειδικής διαφημιστικής τουριστικής καμπάνιας για όλη αυτή την περίοδο στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου θα εντείνει τις προσπάθειες για την αναπλήρωση των διαφυγόντων εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής για το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2021 λόγω των ακυρώσεων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr