Τίτλος: Προβλεπόμενη Μεταβίβαση Απαιτήσεων Πιστωτικών Ιδρυμάτων Υπό Ειδική Εκκαθάριση από την PQH

Τίτλος: Προβλεπόμενη Μεταβίβαση Απαιτήσεων Πιστωτικών Ιδρυμάτων Υπό Ειδική Εκκαθάριση από την PQH


Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, που λειτουργεί ως ειδικός εκκαθαριστής πιστωτικών ιδρυμάτων και εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, ανακοίνωσε σημαντικές συμφωνίες σχετικά με τη μεταβίβαση απαιτήσεων ορισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων υπό ειδική εκκαθάριση. Αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα PROBANK.

Οι μεταβιβάσεις αφορούν κυρίως απαιτήσεις μη εξυπηρετούμενων και εξυπηρετούμενων δανείων, όπως επιχειρηματικά και δάνεια λιανικής. Συγκεκριμένα, θα μεταβιβαστούν απαιτήσεις από χαρτοφυλάκια ανεξασφάλιστων ή χαμηλής εξασφάλισης δανείων στην EUCLID FINANCIAL INVESTOR DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, η οποία εδρεύει στην Ιρλανδία και είναι αγοραστής πιστώσεων, σύμφωνα με τον Ν. 5072/2023. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Επίσης, θα γίνει μεταβίβαση απαιτήσεων κυρίως στεγαστικών δανείων, εξασφαλισμένων με ακίνητα, στην EUDOXUS ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, καθώς και απαιτήσεις επιχειρηματικών δανείων με εξασφαλίσεις που θα μεταβιβαστούν στην DYSART FINANCE I DESIGNATED ACTIVITY COMPANY. Αυτές οι διαδικασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν το 2025, σύμφωνα με τον Ν. 3156/2003.

Οι μεταβιβάσεις δεν επηρεάζουν τη θέση των οφειλετών ή άλλων εμπλεκομένων προσώπων, ούτε τους όρους αποπληρωμής των οφειλών τους. Τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών και εγγυητών θα διαβιβαστούν στις εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απαιτήσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μέσω των σχετικών πολιτικών προστασίας που διατίθενται στην ιστοσελίδα της PQH και των ακροατών εταιρειών.

Πηγή: newsbeast.gr