Συνεχής Πτώση στο Χρηματιστήριο με Ιστορικές Απώλειες λόγω Γεωπολιτικών Κινδύνων

Συνεχής Πτώση στο Χρηματιστήριο με Ιστορικές Απώλειες λόγω Γεωπολιτικών Κινδύνων


Η πτώση στις τιμές των μετοχών συνεχίζεται, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σήμερα στις 1.418,42 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,73%. Ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.416,73 μονάδες (-0,85%). Από την αρχή της εβδομάδας, η αγορά έχει καταγράψει πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τις απώλειες του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη να ανέρχονται σε ποσοστό 3,59%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών για τη σημερινή ημέρα ανήλθε στα 810,17 εκατ. ευρώ, με 119.704.396 μετοχές να διακινούνται. Ο τζίρος ενισχύθηκε σημαντικά, κυρίως λόγω της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ στο πλαίσιο placement του 10% των μετοχών της τράπεζας.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,48%. Οι πιο σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν σε μετοχές όπως η Κυριακούλης (-4,74%) και ο Δρομέας (-4,46%).

Στην αγορά, οι επικρατούσες τάσεις αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη καθοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, με τον γεωπολιτικό κίνδυνο να έχει αυξηθεί λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: newsbeast.gr