Στρατηγική Συνεργασία της PLANET Turkey με την Τουρκική FZM για την Ανάπτυξη στην Ασία

Στρατηγική Συνεργασία της PLANET Turkey με την Τουρκική FZM για την Ανάπτυξη στην Ασία


Η PLANET Turkey, θυγατρική της PLANET Α.Ε., εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με τη συμμετοχή της τουρκικής εταιρείας FZM στο μετοχικό της κεφάλαιο. Η FZM, η οποία ανήκει στον Καναδικό Όμιλο Van Horne, αποκτά το 50% των μετοχών της PLANET Turkey ως στρατηγικός επενδυτής. Η εταιρεία αυτή προήλθε από τον μετασχηματισμό της Τουρκικής Ernst & Young Consulting που είχε εξαγοραστεί το 2001 από την PLANET.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενδυναμώσει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της PLANET Turkey και να διευρύνει τη δραστηριότητά της σε σημαντικές αγορές της Ασίας. Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής PLANET Α.Ε., επισήμανε την σημασία της συνεργασίας, δηλώνοντας: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα για την PLANET Turkey. Με την υποστήριξη της FZM και της Van Horne, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας και θα επεκταθούμε τόσο στην Τουρκία όσο και σε νέες αγορές στις γειτονικές Ασιατικές χώρες».

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, παρουσία εκπροσώπων των τουρκικών ΜΜΕ, με τη συμμετοχή του Φεσίχ Ζεκί Μερτ, Προέδρου της Van Horne Construction. Η FZM ξεχωρίζει για την εξειδίκευσή της στις κατασκευές και στη διαχείριση έργων, ενώ ο Φεσίχ Ζεκί Μερτ υπογράμμισε ότι η συνεργασία θα συνδυάσει την καναδική εμπειρία με την πλούσια ιστορία της PLANET, επωφελώντας τη χώρα.

Η PLANET Turkey έχει μεταφέρει την έδρα της από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα και έχει καθιερωθεί ως σημαντική δύναμη στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Τουρκία. Η νέα συνεργασία ανοίγει δρόμους για την ανάπτυξή της στην περιοχή και τις γειτονικές χώρες.

Πηγή: newsbeast.gr