Στρατηγική Συμφωνία Κοπελούζου και EGAS για το Μελλοντικό Ενεργειακό Κόμβο της Ανατολικής Ευρώπης

Στρατηγική Συμφωνία Κοπελούζου και EGAS για το Μελλοντικό Ενεργειακό Κόμβο της Ανατολικής Ευρώπης


Ο Όμιλος Κοπελούζου (Copelouzos Group) και η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου, EGAS (Egyptian Natural Gas Holding Company), προχώρησαν σε μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας, που περιλαμβάνει την ίδρυση κοινής εταιρείας. Αυτή η νέα επιχείρηση θα εστιάσει στην εμπορία, προμήθεια, μεταφορά και επαναεριοποίηση αιγυπτιακού φυσικού αερίου, το οποίο θα διανέμεται προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω του σύγχρονου πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο.

Η συμφωνία προήλθε από τον κύκλο συναντήσεων του Ιδρυτή του Copelouzos Group, κ. Δημήτριου Κοπελούζου, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε από τον Business Development Manager του Copelouzos Group, κ. Πάνο Μοσχανδρέου, και τον Πρόεδρο της EGAS, κ. Γιασίν Μοχάμεντ, παρουσία του Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, κ. Καρίμ Μπαντάουι, καθώς και άλλων σημαντικών στελεχών.

Ο κ. Κοπελούζος εξέφρασε την εκτίμησή του για τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Αίγυπτος στην περιοχή, σημειώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας που την καθιστούν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ειδικά στον τομέα του πετρελαίου. Υπογράμμισε την επιθυμία του Ομίλου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στον αιγυπτιακό πετρελαϊκό τομέα, με έμφαση στα εργοστάσια υγροποίησης αερίου Damietta και Idku. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση θα εμβαθύνει, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερα έργα στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr