Ραγδαία αύξηση κερδών και βελτίωση οικονομικών δεικτών για τον όμιλο ΕΥΑΘ

Ραγδαία αύξηση κερδών και βελτίωση οικονομικών δεικτών για τον όμιλο ΕΥΑΘ


Ο όμιλος της ΕΥΑΘ παρουσίασε σημαντικές οικονομικές βελτιώσεις, με τα μετά φόρων κέρδη να αυξάνονται κατά 2.543,62%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών από τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης ανήλθε σε 36,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 5,71% σε σχέση με τα 34,8 εκατ. ευρώ της περασμένης χρονιάς, λόγω της αύξησης στη ζήτηση από τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια. Επιπλέον, το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά 9,83%, φτάνοντας τα 26,3 εκατ. ευρώ από 29,1 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της πτώσης κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 24,6%.

Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 10,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 85,74% σε σύγκριση με τα 5,65 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου. Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 4,3 εκατ. ευρώ από 500 χιλ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ. ευρώ από 114 χιλ. ευρώ. Οι κερδοφορίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξάνοντας κατά 125,38%. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ανήλθαν σε 68,3 εκατ. ευρώ, από 65,9 εκατ. ευρώ στα τέλη του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 3,68%.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η εταιρεία ακολουθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική τα τελευταία πέντε χρόνια, εστιάζοντας στη μείωση των απωλειών νερού και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπογράμμισε ότι η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλό το λειτουργικό κόστος της.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Άνθιμος Αμανατίδης, πρόσθεσε ότι η ΕΥΑΘ έχει διατηρήσει σταθερή τιμολογιακή πολιτική, ενώ στρέφεται σε «πράσινες» λύσεις, στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη. Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της δραστηριότητας και ταυτόχρονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η ΕΥΑΘ εξυπηρετεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες, διαχειριζόμενη καθημερινή κατανάλωση νερού 250.000 κ.μ. και ένα δίκτυο διανομής 2.758 χλμ. Στον τομέα της αποχέτευσης, επεξεργάζεται 190.000 κ.μ. αστικών λυμάτων σε δίκτυο 1.783 χλμ., ενώ διαθέτει δύο εγκαταστάσεις επεξεργασίας.

Πηγή: newsbeast.gr