Πτωτικές Τάσεις στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά από Δηλώσεις Νετανιάχου

Πτωτικές Τάσεις στις Τιμές του Πετρελαίου Μετά από Δηλώσεις Νετανιάχου


Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα πάνω από 3%, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία. Αυτό συνέβη μετά από δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πλήξει τον ιρανικό στρατό, αποφεύγοντας να στοχοθετήσει πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ειδικότερα, η τιμή του μπρεντ για παράδοση τον Δεκέμβριο υποχώρησε κατά 3,05%, φτάνοντας τα 75,10 δολάρια, ενώ το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωσε πτώση 3,05%, φθάνοντας τα 71,55 δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νετανιάχου είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία ήταν η πρώτη τους επαφή έπειτα από περισσότερο από επτά εβδομάδες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχεδιάζει να στοχεύσει ιρανικές στρατιωτικές υποδομές σε αντίποινα για την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ. Όπως αναφέρουν οι δύο πηγές που επικαλείται η Washington Post, ο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει τον Νετανιάχου να μην επιχειρήσει να επιτεθεί σε ιρανικές πυρηνικές μονάδες και εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε πλήγμα κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Ταυτόχρονα, οι πτωτικές τιμές του πετρελαίου εντείνονται από τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση στην Κίνα, η οποία είναι βασικός εισαγωγέας πετρελαίου. Παρά τις προσπάθειές της να ενισχύσει την οικονομία της, οι ανησυχίες συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά στις τιμές. Χθες, η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας είχε ήδη υποχωρήσει κατά 2% στα 77,46 δολάρια, ενώ το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφηκε πτώση 2,29% στα 73,83 δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr