Πτώση στην τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον Οκτώβριο του 2023

Πτώση στην τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον Οκτώβριο του 2023


Στις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να καταγραφεί η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022, σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς της αγοράς. Η μέση τιμή στην Αττική προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,17 ευρώ το λίτρο, με πιθανή αύξηση στην περιφέρεια και στα νησιά λόγω του κόστους μεταφοράς.

Όσον αφορά την περσινή χρονιά, τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικνύουν ότι ο πανελλαδικός μέσος όρος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της περιόδου βρισκόταν στα 1,425 ευρώ το λίτρο (στην Αττική στα 1,4 ευρώ). Το 2022, οι αντίστοιχες τιμές κυμάνθηκαν στα 1,409 ευρώ πανελλαδικά και στα 1,379 ευρώ στην Αττική.

Πηγές από την αγορά επισημαίνουν ότι οι καταναλώσεις τον Απρίλιο, όταν και έληξε η περίοδος θέρμανσης, καταδεικνύουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν αποθηκεύσει πετρέλαιο για τον επόμενο χειμώνα. Παρά την τωρινή εποχή, οι ίδιοι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα αύξησης των διεθνών τιμών και ότι όσοι εμφανίζουν ανησυχία θα επιλέξουν να κάνουν παραγγελίες.

Σχετικά με τις προσφορές, η Shell ανακοίνωσε ότι από 15 Οκτωβρίου έως 31 Νοεμβρίου, καταναλωτές που αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης αξίας άνω των 500 ευρώ με τις κάρτες yellow της Τράπεζας Πειραιώς, θα επωφεληθούν από κέρδος 6% με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα και 3% με χρεωστική. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν συναλλαγές μέσω της Τράπεζας Πειραιώς ή του προγράμματος go4more της Εθνικής Τράπεζας θα έχουν όφελος 2% με πιστωτική κάρτα και 1% με χρεωστική. Επίσης, οι κάτοχοι καρτών Energy Mastercard από την Alpha Bank θα έχουν κέρδος 3%. Η AVIN σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα Go For More προσφέρει 6% κέρδος σε πόντους Go For More για αγορές με πιστωτικές κάρτες και 3% για αγορές με χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγή: newsbeast.gr