Παράταση στα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Παράταση στα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία


Νέα ρύθμιση με υπογραφή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, παρατείνει τα μέτρα ανακούφισης για τα θύματα των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Αυτή η προηγούμενη απόφαση που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 καθόρισε την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και παρατάσεις πληρωμών για 12 μήνες, με την τελευταία παράταση να επεκτείνεται για τρεις ακόμη μήνες, έως την 31η Δεκεμβρίου 2024. Έτσι, το συνολικό διάστημα αναστολής φτάνει τους 15 μήνες για τους πληγέντες.

Η παράταση αφορά συγκεκριμένα:

α) Επιχειρήσεις και εργοδότες με δραστηριότητες που εντοπίζονται σε περιοχές χαρακτηριζόμενες ως καθολικά πληγείσες από το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας, σύμφωνα με εισήγηση της ΚΕΚΑ.

β) Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, την αλιεία και άλλα καταλύματα σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν εξαιτίας (α) της μη ασφαλούς πρόσβασης και (β) της ακαταλληλότητας των υδάτων, όπως είναι οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα, Βόλου, Αγιάς και άλλοι.

γ) Αλιείς και επιχειρήσεις σχετικές με την εμπορία αλιευμάτων που έχουν υποστεί επιπτώσεις λόγω της κατάστασης στις παραλίες της Θεσσαλίας.

Δίνεται, επίσης, ειδική μέριμνα για επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που έχει αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί, οι οποίοι πρέπει να πιστοποιούνται μέσω σχετικής βεβαίωσης από την Περιφέρεια. Το υπουργείο υπογραμμίζει την δέσμευσή του να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη για να διευκολύνει την ανάκαμψη των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: newsbeast.gr